Rólunk

Úgy éreztem, hiányzik a design központú felfogás és a megfelelő ár érték arány a kutya- és kisállatoknak gyártott kiegészítők esetében.

Először saját kutyusomnak gyártottam nyakörvet, majd miután a próbapéldányok óriási sikert arattak ismerőseim körében, úgy döntöttem, belevágok saját üzletembe és megalkottam a MOMO márkát.

A termékek formavilága merőben eltér ez eddig látott, szokásos, nagyobb kereskedőknél kapható nyakörvek designjától. 

A kutyám, Momo vezetett erre az útra, nélküle soha nem jutottam volna el ide.

Ha valaki három évvel ezelőtt ezt mondja, hogy pórázakat és nyakörveket fogok készíteni, nem hiszem el.

 

 

A kutyusom neve Moira, a beceneve pedig Momo innen jött a márkanév 😉 

Amikor örökbefogadtuk Momot, azt vettük észre, hogy nincs igazán, tartós, ár-érték arányban megfelelő póráz és nyakörv a piacon, így mi magunk kezdtünk el jó minőségű anyag után kutatni. Az anyagot ismertük korábbról, és mivel volt is otthon, ezért megtanultunk pár fonástechnikát, és készítettünk Momonak két nyakörvet, aztán ahol jártunk, lépten-nyomon megállítottak minket és a csodájára jártak. Először csak barátoknak, ismerősöknek készítettünk, aztán 2017 januárjában a nagy érdeklődés miatt létrehoztam a MOMO márkát és a hozzátartozó Facebook oldalt. 

Ő viseli elsőként a kollekció darabjait! 🙂

A modell és a tesztalany is egyben. Rajta tesztelem az új termékeket is. Nagyon aktív kutya, rendszeresen úszik a Dunában, imád dagonyázni a sárban. Úgyhogy ha ezt a kiképzést bírják a termékek, mindent bírnak.

 

Milyen anyagból készülnek a pórázak, nyakörvek?

Jelenleg kétféle anyagot használok, paracordot és 100%-ban valódi bőrt, mert mindkettő rendkívül strapabíró. A paracord tulajdonképpen egy ejtőernyős zsinór, amiről azt kell tudni, hogy rendkívül nagy teherbírású, egy szál 249 kg-t bír el, és nálunk a nyakörvek, illetve a pórázak is 2-4-6 szálból készülnek. Önmagában 1 szál is elég lenne, hogy egy kutyát sétáltassunk vele, még egy olyan nagy testű kutya esetében is, amelyik húz, de sokkal kényelmesebb a fogás egy több szálból készült pórázon. Egy vékonyabb nyakörvbe 5-6 méter kötél kerül, a pórázakba pedig előfordul, hogy 20 métert kötünk. A bőrt itthonról szerezzük be, a többit külföldről.

Elsősorban csak fémcsattot használunk a nyakörvekhez, ezek többféle színben is kaphatóak, de ha a gazdi kéri, mert például a kutyának fémallergiája van, akkor műanyagot is, csak az kevésbé strapabíró.

A bőrtermékeink elkészítésében Kiss Gábor bőrdíszműves (Gabor Kiss Handmade) működik közre. A paracord termékek egyébként tisztíthatóak, 40 fokon ki lehet őket mosni, én kézzel mosom, hogy még kíméletesebb legyen, de a mosás sem árt nekik.

Bodzán a téli kollekció egy paracord nyakörvét láthatjátok

Hányféle technikát alkalmaztok a gyártás során?

Körülbelül 6-8 fonási technikát használunk. Egy minimalista, letisztult vonalon szeretnénk haladni, nem akarjuk nagyon bővíteni se a fonás kínálatunkat, se a színválasztékot. Most 20 szín közül lehet válogatni, amiket egymással is lehet kombinálni.

Szeretjük a letisztult, egyszínű termékeket, de persze bármilyen megrendelést szívesen elkészítünk. Alapvetően kollekciókban gondolkozunk, így mindig a következőn ötletelünk már.:)

Paracord póráz a tavaszi kollekcióból

A cicák és kutyák is egymáshoz öltözve?
Természetesen, bármi lehetséges, minden méretben készítünk nyakörvet.
Cicáknak, vadászgörénynek is készítettünk már. Megrendelésre bármilyen kisállatnak tudunk készíteni.

Ahogy a képen látható különleges szépségű Carlos, úgy más cicák is bátran hordhatnak MOMO nyakörvet.

Miért különlegesek a termékek?

Szerintem azért, mert mindegyik darab kézzel készül és ezáltal teljesen egyedi, valamint rengeteg lehetőség nyílik a darabok egymással való kombinálására. A fémkiegészítőkben is több lehetőséget nyújtunk, próbálunk alkalmazkodni az igényekhez és elképzelésekhez. Még nem volt olyan, amit ne sikerült volna megvalósítani. Ha valaki elküldi a kutyusáról a fotót, és megkérdez minket, hogy mi állna jól a bundájához és karakteréhez, akkor ebben is szívesen segítünk. Ezt nagyon szeretem, mert ez is kreativitást igénylő feladat. 

A modellek egy csoportképen is megmutatták, hogyan kell a trendeknek megfelelően, profin viselni a MOMO termékeket

Termékpaletta

A következő kollekciókban egészen biztosan lesznek bőr és paracord termékek valamint kendők is, amiket nagyszerűen lehet kombinálni egymással.

A gazdákra is mindig gondolunk, készítünk karkötőt és cipőfüzőt is paracordból. Legújabb termékünk pedig a vászontáska, ami passzol a kutyus kendőjéhez.

Ezen kívül gyártunk retriever pórázt, ami gyakorlatilag egy nyakörv és póráz egyben. Tervezünk autós biztonsági övet is, amivel rögzíteni lehet a kutyát az autóban, így biztonságosan utazhat. Elérhető nálunk kiképző póráz is, amit sokféleképpen lehet állítani, akár a derekunkra is köthető így a kezeink szabadok lehetnek sétáltatás közben. Továbbá láncos nyakörveket és bőr berakásos nyakörveket és pórázakat is készítünk.

Mindig valami újdonságon törjük a fejünket.

Hol lehet a termékeket megvásárolni?

Itt 🙂 illetve a MOMO nyakörvek Facebook oldalán található boltban, valamint Budapesten a Cucu Állateledel és Felszerelés boltban.  A legfrissebb kutyás rendezvényekről ahol személyesen ott leszünk, pedig az események között tájékozódhatsz itt.

Nemsokára egyre több boltban leszünk elérhetőek, hogy megtudjátok fogni, nézni a termékeket mielőtt rendelnétek.

 

Ina a tavaszi kollekció egyik bőrből készült nyakörvében

 

 

 

 

Forrás: http://kasmiranyo.blog.hu/